Feet left logo logo Zorg goed voor uw voeten.................... Ze moeten u nog ver brengen! Feet right logo

Button home Button home Button prijslijst Button aanbieding Button wist u dat Button tips Button contact

Wat doet een pedicure precies?


Tot de werkzaamheden van een pedicure behoren onder andere diagnose stellen en een behandelplan opstellen, hieronder valt het verwijderen van eelt, likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels, de nagelomgeving schoonmaken en nagelproblemen oplossen.
Het geven van adviezen, het opsporen ťn zoveel mogelijk wegnemen van de klachten behoort ook tot hun taak.

 

Provoet logo

Waaraan herkent u een vakbekwame ProVoet pedicure?

ProVoet is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures.
Alle leden van ProVoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen.
Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld worden!
De meeste gediplomeerde leden voeren het logo van ProVoet op hun gevelbord, afsprakenkaartjes en ander promotie materiaal.

Aan het behandelen.jpg

De Diabetische voet:

Ruim 10% van alle diabetisch patiŽnten heeft complicaties aan hun voeten als gevolg van hun ziekte.
Door mijn specialisatie 'Diabetische Voet' ben ik in staat professionele hulp en verzorging te verlenen.
Ik werk hierbij met een speciale frezen set.
De frezen zijn minder scherp en fijner van structuur om hiermee de kans op een wondje zo klein mogelijk te maken.

DiabetespatiŽnten hebben vaak last van warme en vochtige of zweterige voeten en daardoor een verhoogde kans op schimmelinfecties.
U heeft zelfs tweeŽnhalf keer zoveel kans een schimmelinfectie op te lopen als iemand zonder diabetes.
Warme voeten worden vaak veroorzaakt door problemen in de bloedcirculatie als gevolg van aantasting van bloedvaatjes door de hoge suikerspiegel.
Hierdoor krijgen de weefsels minder voeding en zuurstof.
Tevens worden afvalstoffen minder effectief afgevoerd, met als gevolg dat wondjes aan de voeten slecht genezen.
Een andere complicatie is dat de zenuwen minder goed gaan functioneren door een hoge bloed glucose waarde.
Het gevoel in de voeten kan daardoor verminderen of zelfs verdwijnen.
Dat is extra lastig, omdat u niet wordt gewaarschuwd als er iets mis is met uw voeten.
Met andere woorden: de voeten van diabetici moeten heel goed verzorgd worden en vereisen extra aandacht.
Ik kan u hierbij helpen door u allerlei tips mee te geven om nog beter uw voeten onder de aandacht te houden en hoe te handelen mocht er toch iets mis gaan met uw voeten!
Want voor u als Diabetes patiŽnt is het een goede zaak dat er snel gehandeld kan worden op het moment als ik iets ontdek aan uw voeten wat niet vertrouwd is of er niet vertrouwd uit ziet.
In overleg kunnen we kijken of het toch raadzaam is de huisarts hierover te bezoeken.

Zo is het raadzaam om elke keer uw schoenen even te controleren alvorens de schoenen aan te trekken!
Het kan zijn dat er een naadje in de schoen los zit of er zit een b.v. steentje in de schoen wat u niet meer voelt en dit kan ernstige problemen aan uw voeten veroorzaken.
In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt.
U ontvangt van mij een factuur met alle benodigde gegevens.
Deze kunt u indienen bij uw ziektekostenverzekeraar en deze zal het bedrag (of een deel van het bedrag) terug storten op uw rekening.

 

 

Reumatische Voet:

Mensen met een reumatische aandoening hebben vaak ook last van hun voeten.

Pijn staat daarbij voorop en is meestal de belangrijkste klacht.
Daarnaast zijn vermoeidheid, brandende voeten, niet goed kunnen lopen (stijfheid) en zwelling(en) de belangrijkste klachten.
Aangezien er meer dan 200 reumatische aandoeningen bekend zijn, is de 'reumatische voet' eigenlijk geen goede term.
Beter is te spreken van een 'reuma patiŽnt met voetklachten'.
Aangezien mensen met reuma niet alleen last krijgen van de voeten, maar vaak ook van de handen, wordt de voetverzorging soms een probleem.
Mensen die niet meer hun eigen nagels kunnen knippen en hun voeten niet meer goed kunnen verzorgen, kunnen dit het beste laten doen door een pedicure met de aantekening 'reumatische voet'.
Mensen met reuma moeten met de nodige voorzichtigheid behandeld worden.
Ik zal mijn klanten dan ook nooit een te stevige hand geven bij binnenkomst en tijdens de behandeling voorzichtig te werk gaan.
Dit betekent niet "hardhandig" aan het werk gaan en zeker niet tijdens de nabehandeling een "stevige" massage c.q. incrŤmen van de voeten.


Voet van reumapatient

Voetzorg bij Oncologie:

Een oncologisch voetzorgverlener (in het kort OVV) verleent voetzorg aan kankerpatiŽnten. Een oncologisch voetzorgverlener is opgeleid om de voeten te screenen, bijwerkingen van behandelingen te herkennen, de voeten te verzorgen, mits de situatie het toelaat ťn met toestemming van de Oncoloog, en de bevindingen terug te koppelen aan het oncologisch behandelteam.

Het doel van oncologisch voetzorg is de voeten van kankerpatiŽnten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen (en te houden). Dit ondersteund de gezondheid van de kankerpatiŽnt. Deze vorm van voetzorg wordt altijd verleend in afstemming met- en toestemming van- het behandelteam.

Als u een behandeling voor de ziekte kanker ondergaat kunt u te maken krijgen met bijwerkingen. Een behandeling van chemotherapie of doelgerichte therapie kan bijvoorbeeld bijwerkingen geven aan de nagels en de huid van zowel de handen als de voeten. Ook kan de weerstand in een bepaalde periode van de behandeling extreem laag zijn. Voor mij, als oncologisch voetzorgverlener, is het van belang om te weten wanneer deze periode is omdat ik dan uiterst voorzichtig te werk moet gaan en bepaalde verrichtingen niet kan doen om wondjes te voorkomen.
Meld u dan svp wanneer u het behandeltraject ingaat (of bent gegaan), wie uw huisarts en oncoloog is omdat een nauwe samenwerking voor u van belang is. (Infectiegevaar).
Indien u gediagnostiseerd bent met kanker is het belangrijk te weten dat u niet zonder meer een voetzorg traject in kan gaan. Het is van belang dit altijd te overleggen en toestemming te vragen aan uw oncoloog of oncologisch behandelteam.
Als u actief wordt behandeld voor kanker is het belangrijk dat de verpleegkundige of behandeld arts aangeeft dat er geen contra-indicatie is voor uw voetzorg.

De huid en de nagels hebben een belangrijke signaalfunctie. Veranderingen kunnen een indicatie zijn voor verwijzing naar het oncologisch behandelteam. Een oncologisch voetzorgverlener kan hierin een belangrijke rol vervullen. Geeft u dus alstublieft aan als u veranderingen (meer pijn of prikkelingen) voelt in uw voeten en/of handen.

De mogelijke bijwerking van chemotherapie is het hand-voetsyndroom of hand/voet/huid reactie. De klachten hierbij kunnen zijn:
Neuropathie en/of neuropatische pijnen, blaren, jeuk, pijn of gevoeligheid, roodheid, schilferende of vervellende huid, eelt en kloven, zwelling, loslaten van de nagel, infecties aan huid en/of nagels, branderigheid.
Als een oncologisch voetzorgverlener deze klachten signaleert zal deze, in overleg, de behandelend arts hiervan op de hoogte brengen.

Vůůr of tijdens uw behandeling worden uw voeten preventief gescreend en wordt er overlegd en uitgevraagd over uw behandeling en de mogelijke klachten aan uw voeten en/of handen.

Iemand die gediagnostiseerd is met kanker heeft vaak slecht nieuws te verwerken. Een oncologisch voetverzorger is getraind om hier met een professionele manier mee om te gaan en uiteraard zijn alle gesprekken vertrouwelijk.

Een oncologisch voetverzorgverlener heeft een aanvullende opleiding gevolgd van theoriedagen en praktijkdagen. De praktijk bestaat uit een aantal stagedagen op de afdeling oncologie van een ziekenhuis. Een oncologisch voetzorgverlener is een ervaren en gediplomeerd medisch pedicure met minimaal 5 jaar praktijkervaring.


**Zonder uw toestemming mag er geen medische informatie uitgewisseld worden. Zolang er geen toestemming is worden bevindingen aan u meegegeven in een open envelop zodat u deze kunt overleggen aan de arts, oncoloog of oncologisch voetzorgverlener.


Algemene informatie & advies voor het behandelen van Onychomycose (schimmelnagels).

Mycose is een zeer hardnekkig ziektebeeld van de huid, haar en/of de nagels. Zonder goede behandeling zal dit steeds verder uitbreiden in de loop van de tijd en de kans is heel groot dat u anderen ermee besmet.

Het ontstaan van mycose kan verschillende oorzaken hebben. Iedereen draagt een candida bij zich. Vaak ontstaat het aan de nagels van de tenen of de huid van de voeten (vooral tussen de tenen of andere plekken op de voeten) maar het kan ook op andere plaatsen ontstaan vooral waar het warm en vochtig is. Maar ook de nagels te kort knippen of met een scherp iets de nagels schoonmaken. Tussen de nagel en het nagelbed zit een bescherming (hyponychium) Door beschadiging hiervan ontstaat er een ďport dí entreeĒ voor schimmels en bacteriŽn. De onychomycose ontstaat vaak door op blote voeten in openbare ruimtes te lopen. (Saunaís, zwembaden, hotelkamers of huisjes.) Kortom waar iedereen met blote voeten loopt loert het gevaar. Ik raad eenieder aan om altijd op slippers in openbare ruimtes te lopen. Zelfs (of juist vooral) onder de douche. Denkt u hierbij ook aan weerstandvermindering. Juist dan bent u toegankelijk voor schimmels en bacteriŽn.

Maar ook voeding speelt een belangrijke rol. Een schimmeltje vaart wel bij suiker, warmte en vocht maar ook schimmelkaasje, champignons en b.v. pastaís, rijst etc. (Koolhydraten worden n.l. omgezet in suiker) zullen de schimmelnagels ondersteunen tijdens hun proces.

Wat vooral erg belangrijk is als u van deze hardnekkige kwaal af wilt komen is: Therapietrouw zijn!!!

Gelukkig heb ik ook nog goed nieuws!

Er zijn een aantal behandelingen die u kunnen helpen ik zal deze uitleggen:
1. Pillenkuur: dit gaat op recept van de huisarts. Bij de pillenkuur kan eventueel wel een levercheck nodig zijn tijdens de kuur. Deze pillen kunnen belastend zijn voor de lever. Leest u ook goed de gebruiksaanwijzing door en raadpleeg de huisarts indien nodig. Het staat niet voorgeschreven maar tijdens deze kuur werkt het wel d.m.v. een extra boost om zelf ook iets met de nagels te doen. Zo kunt u ze zelf behandelen met een schimmelwerend middeltje en als extra ondersteuning Dadi oil gebruiken (bij mij in de praktijk te koop) wel is het noodzakelijk dat u elke 6 tot 8 weken in ieder geval uw nagels zo dun mogelijk laat frezen bij mij. Dit kan het proces iets versnellen.

2. Laserbehandeling bij Ceulen Klinieken Amersfoort (Vathorst). Hier heeft u ook een verwijzing van de HA voor nodig. De laserbehandeling: Hierbij is het zeer noodzakelijk dat u de nagels, bij mij, vůůr het laseren flinterdun laat frezen zodat de laser makkelijk door de nagel kan. De behandelingen bij Ceulen Klinieken gaan via uw ziektekostenverzekering (alleen met verwijzing van uw HA). Als aanvulling op deze kuur krijgt u pillen (1x per week) en een schimmelwerende zalf die u intensief dient te gebruiken. Uitleg hierover krijgt u bij Ceulen Klinieken.

3. Zelf aan de slag met een schimmelwerend middel en als extra ondersteuning Dadi oil gebruiken. Gebruiken zoals het op de verpakking staat of uitgelegd is. Elke 6 tot 8 weken dun laten frezen zodat het middel wat u gebruikt beter zín werk kan doen. Mijn advies hierin is HFL Solution te gebruiken in combinatie met Dadi oil.

Doorzetten is echter wel noodzakelijk want u bent bij alle behandelingen toch minstens wel 9 maanden tot ťťn jaar bezig en stilstand is in dit geval dan ook echt achteruitgang. De genezing gaat langzaam omdat het uit moet groeien en als er met de therapie (welke therapie u ook kiest) gestopt wordt omdat ďhet toch niet helptĒ dan bent u helaas terug bij af. Dus ik kan u op weg helpen en begeleiden maar verder is het uw eigen doorzettingsvermogen om weer gezonde nagels te krijgen..

Bij alle behandelingen dient u alle handdoeken op minimaal 60 gr. te wassen en 1x per week de sokken en schoenen in te sprayen met een schimmelwerend middel (eventueel bij mij te koop).

Cosmetische Voetbehandeling:

Heeft u het geluk dat u niet zoveel aan uw voeten heeft?
Dan boft u maar ook voor u ligt een heerlijke behandeling in het verschiet!
De nagels worden geknipt en de nagelomgeving wordt schoongemaakt.
De nagels worden gepolijst. Met de frees ga ik uw voeten behandelen.
Dit om (kleine) eeltplekjes of oneffenheden te verwijderen.
Uw voeten worden voorzien van een callogeen crŤme en uw voeten worden in het paraffinebad gedompeld.
Uw voeten worden ingepakt in plastic en uw krijgt slofjes aan, dit blijft ongeveer 10 ŗ 15 minuten zitten, om de paraffine goed zijn werk te laten doen!
Of u kunt kiezen voor een kleine massage voet/onderbeen met zuivere etherische olieŽn.
Ik werk in mijn praktijk met zuivere etherische olieŽn van Chi.


Voet wratten:

Sinds kort is er bij elke drogisterij een stikstof te koop om voet wratten te bevriezen.
Wartner Speciaal voor onder de voet is een effectieve en veilige manier om voet wratten te verwijderen.
Het werkt door middel van bevriezing. Iets waarvoor u tot voor kort alleen bij de huisarts terecht kon.
Het bevriezen van de wrat(ten) duurt ongeveer 40 seconden waardoor na circa 10 dagen de wrat van de huid valt.
Onder de wrat heeft zich inmiddels gezonde nieuwe huid gevormd.
Omdat dit lastig is om zelf te doen kan ik u aanbieden uw wrat(ten) te verwijderen.
Dit kan echter alleen op speciaal verzoek want ik moet ervoor zorgen dat ik het middel "Wartner Wratten verwijderaar in mijn praktijk heb.
Kijkt u bij mijn prijslijst wat de kosten zijn voor het verwijderen van uw voetwrat(ten).
Dit is inclusief het middel Wartner Wratten verwijderaar maar exclusief een pedicure behandeling.

Zorg goed voor uw voeten.................... Ze moeten u nog ver brengen! - Pedicure praktijk van hak tot teen is aangesloten bij de landelijke branche Organisatie Provoet.
Algemene voorwaarden

blackbar